Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Steak z mletého hovädzieho mäsa s cibuľovou omáčkou

4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
mleté hovädzie mäso
2 PL
petržlenová vňať
2 PL
jarná cibuľka
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
trochu
hladká múka
2 PL
olivový olej
140 g
cibuľa
1 KL
cukor
1 strúčik
cesnak
1 PL
paradajkový pretlak
2 hrnčeky
hovädzí vývar
60 ml
suché červené víno
1/2 KL
tymian

postup

1.
V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, nasekanú petržlenovú vňať, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, soľ a mleté čierne korenie. Vytvarujeme placky, ktoré obalíme v múke a opečieme z oboch strán v panvici na rozpálenom oleji.
2.
Mäsové placky vyberieme z panvice a odložíme ich nabok. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cukor. Po 5 minútach pridáme prelisovaný cesnak a paradajkový pretlak, všetko premiešame a chvíľu restujeme. Keď zmes začne hnednúť pridáme lyžicu múky a ďalšiu minútku všetko restujeme.
3.
Prilejeme horúci vývar, víno, zmes dochutíme soľou a tymianom. Do hrnca vrátime mäsové placky a omáčku privedieme k varu. Na miernom ohni varíme 20 minút.
4.
Podávame s pečenými zemiakmi a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.