Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tiramisu z Talianska

10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
syr Mascarpone
5 ks
vajce
5 PL
krupicový cukor
40 ml
amaretto
1 hrnček
silná čierna káva
1 balíček
piškóty Savoiardi
trochu
kakao na posypanie

postup

1.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme mascarpone a zľahka ale dôkladne krém premiešame. Pridáme sneh z bielkov a krém máme hotový.
2.
V káve rozmiešame Amaretto. Piškóty veľmi rýchlo namočíme v ochutenej káve a ukladáme ich do formy. Potrieme ich polovicou krému, pridáme druhú vrstvu piškót a opäť krém. Tiramisu posypeme kakaom a vložíme aspoň na dve hodiny do chladničky, najlepšie však na celú noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.