Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tiramisu z Talianska

10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
syr Mascarpone
5 ks
vajce
5 PL
krupicový cukor
40 ml
amaretto
1 hrnček
silná čierna káva
1 balíček
piškóty Savoiardi
trochu
kakao na posypanie

postup

1.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme mascarpone a zľahka ale dôkladne krém premiešame. Pridáme sneh z bielkov a krém máme hotový.
2.
V káve rozmiešame Amaretto. Piškóty veľmi rýchlo namočíme v ochutenej káve a ukladáme ich do formy. Potrieme ich polovicou krému, pridáme druhú vrstvu piškót a opäť krém. Tiramisu posypeme kakaom a vložíme aspoň na dve hodiny do chladničky, najlepšie však na celú noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...