Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tiramisu z Talianska

10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
syr Mascarpone
5 ks
vajce
5 PL
krupicový cukor
40 ml
amaretto
1 hrnček
silná čierna káva
1 balíček
piškóty Savoiardi
trochu
kakao na posypanie

postup

1.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme mascarpone a zľahka ale dôkladne krém premiešame. Pridáme sneh z bielkov a krém máme hotový.
2.
V káve rozmiešame Amaretto. Piškóty veľmi rýchlo namočíme v ochutenej káve a ukladáme ich do formy. Potrieme ich polovicou krému, pridáme druhú vrstvu piškót a opäť krém. Tiramisu posypeme kakaom a vložíme aspoň na dve hodiny do chladničky, najlepšie však na celú noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...