Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tiramisu z Talianska

10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
syr Mascarpone
5 ks
vajce
5 PL
krupicový cukor
40 ml
amaretto
1 hrnček
silná čierna káva
1 balíček
piškóty Savoiardi
trochu
kakao na posypanie

postup

1.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme mascarpone a zľahka ale dôkladne krém premiešame. Pridáme sneh z bielkov a krém máme hotový.
2.
V káve rozmiešame Amaretto. Piškóty veľmi rýchlo namočíme v ochutenej káve a ukladáme ich do formy. Potrieme ich polovicou krému, pridáme druhú vrstvu piškót a opäť krém. Tiramisu posypeme kakaom a vložíme aspoň na dve hodiny do chladničky, najlepšie však na celú noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.