Pridať recept

Nakladaná kyslá kapusta

ingrediencie

1 kg
kapusta
1 ks
cibuľa
15 g
soľ
1 štipka
kmín

postup

1.
Uvedený základný recept je na 1 kg kapusty, podľa toho koľko máte kapusty suroviny vynásobte. Kapustu nakrájame, zmiešame s cibuľou nakrájanou na kolieska, posypeme ju soľou a kmínom. Kapustu poriadne pomačkáme, vyžmýkame a naplníme ňou kameninový hrniec.
 
2.
Zakryjeme ho drevenou doskou, zaťažíme a prikryjeme pokrievkou. Do žliabku nalejeme vodu. Kapustu necháme v teple a už večer by mala začať bublať, necháme ju tak asi 2 týždne a potom ju schováme niekde do chladu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
7 výborných jedál z kyslej kapusty
7 neodolateľných klasík z kyslej kapusty
Sedem receptov s kvasenou kapustou, ktoré určite poznáte, ale nie je na škodu mať ich po ruke.
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!