Nakladaná kyslá kapusta
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kapusta
1
ks
cibuľa
15
g
soľ
1
štipka
kmín
postup
1.
Uvedený základný recept je na 1 kg kapusty, podľa toho koľko máte kapusty suroviny vynásobte. Kapustu nakrájame, zmiešame s cibuľou nakrájanou na kolieska, posypeme ju soľou a kmínom. Kapustu poriadne pomačkáme, vyžmýkame a naplníme ňou kameninový hrniec.
2.
Zakryjeme ho drevenou doskou, zaťažíme a prikryjeme pokrievkou. Do žliabku nalejeme vodu. Kapustu necháme v teple a už večer by mala začať bublať, necháme ju tak asi 2 týždne a potom ju schováme niekde do chladu.
Podobné recepty
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.