Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dvojfarebný čokoládový cheesecake

10
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
BeBe keksy tmavé
60 g
maslo
3 PL
mlieko
250 g
ricotta
300 g
kyslá pochúťková smotana
250 g
syr Philadelphia
3 ks
vajce
100 g
kupicový cukor
200 g
kvalitná horká čokoláda
200 g
biela čokoláda

postup

1.
Tortovú formu vymastíme maslom a na dno dáme papier na pečenie. Keksy rozmixujeme ideálne s maslom a mliekom. Natlačíme ich na dno formy. Pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.
2.
V miske zmiešame syr Philadelphia, Ricottu a kyslú smotanu. Po jednom pridávame vajíčka a máme takmer hotovo. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokolády každú zvlášť a primiešame ich do polovičky zmesi tak, aby nám vznikla jedna biela a druhá tmavá vrstva.
3.
Predpečený korpus necháme vychladnúť. Nalejeme naň opatrne najskôr bielu, potom tmavú vrstvu (poradie je v podstate jedno) a teplotu v rúre znížime na 160°C. Pečieme ešte 30 minút. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a odložíme ho stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
luucindda
30.10.2016 13:57 | |
+27 -1
ten korpus vôbec nie je potrebné piecť 20 minút...mne to zbytočne prihorelo..a ani cely koláč sa nemusí piecť až 30 minút...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.