Tortellini plnené prosciuttom a špenátom s paradajkovou omáčkou
4
porcie
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
280
g
hladká múka
3
ks
vajce
1
PL
olivový olej
trochu
voda
1
štipka
soľ
Plnka:
1
téglik
lučina
2
hrste
baby špenát
50
hrstí
Prosciutto
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
Omáčka:
1
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
konzerva
lúpané paradajky
1/2
KL
bazalka, oregano, tymián
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Múku vysypeme na kuchynskú dosku, urobíme do nej jamku, pridáme vajíčka a olej. Postupne vypracujeme hladké cesto, pokiaľ sa nám zdá suché, pridáme trošku vody. Hotové cesto zabalíme do fólie a odložíme ho stuhnúť na 30 minút do chladničky.
2.
Medzitým si na panvici len veľmi rýchlo sparíme špenát asi za 3 minúty. Presypeme ho do misky, vmiešame syr, na pásiky nakrájané prosciutto, vajíčko, soľ a mleté čierne korenie.
3.
Medzitým si v panvici alebo v hrnci rozpálime olivový olej. Opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme lúpané paradajky, ktoré chvíľu dusíme. Dochutíme ich prelisovaným cesnakom, bylinkami, soľou a korením.
4.
Dáme si do hrnca zovrieť vodu a medzitým si pripravíme cestoviny. Cesto rozvaľkáme na tenký plát, nakrájame ho na rovnaké štvorčeky, do ktorých dáme po lyžičke plnky. Preložíme ich na trojuholníky a obtočíme okolo prstu. Varíme ich asi 5-7 minút vo vriacej vode a podávame s omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.