Pridať recept

Cesnakové žemličky s bylinkami

12
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

280 g
hladká múka
7 g
sušené droždie
2 PL
cukor
1 KL
soľ
120 ml
vlažné mlieko
115 g
zmäknuté maslo
3 ks
vajce
2 PL
bylinky
1 strúčik
cesnaku
trochu
olivový olej
trochu
hrubozrnná morská soľ

postup

1.
V miske zmiešame múku, sušené droždie, cukor, soľ, zmäknuté maslo, vlažné mlieko a vajíčka. Cesto poriadne vymiesime, uložíme ho do vymastenej misky, prikryjeme a necháme kysnúť.
 
2.
Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý potrieme olivovým olejom s prelisovaným cesnakom, posypeme bylinkami (kôpor, tymian, bazalka, rozmarín...) a hrubozrnnou soľou. Cesto zvinieme a nakrájame na 2 cm slimáky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 10 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Slané chuťovky na Silvestra: Zbierka najlepších receptov na silvestrovské pohostenie pre každú návštevu. Inde
Slané chuťovky na Silvestra: Zbierka najlepších receptov na silvestrovské pohostenie pre každú návštevu. Inde už nehľadajte, tu sú všetky!
Výborné slané chuťovky na záver roka, ktoré u nás nikdy nechýbajú. Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...