Pridať recept

Francúzska cibuľová polievka

8
porcií
145
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 litre
hovädzí vývar
80 g
maslo
1 kg
cibuľa
1 KL
hnedý cukor
200 ml
biele víno
3 stonky
tymian
2 ks
bobkový list
2 KL
dijonská horčica
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 ks
bageta
100 g
tvrdý strúhaný syr

postup

1.
V hrnci zohrejeme maslo a opečieme na ňom na kolieska nakrájané cibule. Primiešame k nim cukor, trošku soli, aby cibuľa skaramelizovala.
 
2.
Potom ju zalejeme vínom, pridáme tymian, bobkový list, horčicu a všetko premiešame. Prilejeme horúci vývar, polievku privedieme k varu, dochutíme soľou, korením a máme hotovo.
3.
Podávame s bagetkou, ktorú opečieme v rúre pod grilom a posypeme syrom. Syr môže ísť taktiež do polievky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať