Pridať recept

Kuracie gumbo s klobáskou

8
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 KL
zelerová soľ
1/4 KL
mletá červená paprika
1/4 KL
hrubozrnná soľ
1/4 KL
mleté čierne a nové korenie
1/4 KL
sušený cesnak
1/4 KL
sušená cibuľa
1/2 KL
kajenské korenie

Gumbo:

1 hrnček
masť alebo repkový olej
1 hrnček
múka
2 ks
cibuľa
1 ks
kurča
1 kg
údená klobáska
2 stonky
zeler
2 ks
zelená paprika
1 ks
paradajka
2 strúčiky
cesnaku
2 stonky
tymian
3 litre
kurací vývar
2 ks
bobkový list
175 g
pikantná klobáska
2 hrnčeky
cuketa
1 PL
worčestrová omáčka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, tabasco

postup

1.
Všetky koreniny v hmoždiari poriadne popučíme a odložíme nabok. Všetky suroviny, ktoré je potrebné nakrájať nakrájame na menšie kúsky, paradajku zbavíme aj šupky a kurča rozporcujeme na menšie kúsky.
 
2.
Vo väčšom hrnci rozpálime masť alebo olej. Vsypeme doň múku a na strednom ohni miešame, aby sa zápražka nespálila. Keď je hnedá, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, miešame a po 10 minútach vmiešame mäso, ktoré tiež 10 minút opekáme. Pridáme na plátky nakrájané klobásky, zeleninu, tymián, kurací vývar a bobkový list.
3.
Gumbo privedieme k varu a na miernom ohni varíme asi 45 minút. Pokiaľ sa na povrchu nazbiera tuk, naberačkou ho odstránime. Potom pridáme cukety, worčestrovú omáčku, soľ, korenie, tabasco a na miernom ohni varíme ešte 45 minút.
4.
Odstránime bobkový list a servírujeme s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať