Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie gumbo s klobáskou

8
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 KL
zelerová soľ
1/4 KL
mletá červená paprika
1/4 KL
hrubozrnná soľ
1/4 KL
mleté čierne a nové korenie
1/4 KL
sušený cesnak
1/4 KL
sušená cibuľa
1/2 KL
kajenské korenie

Gumbo:

1 hrnček
masť alebo repkový olej
1 hrnček
múka
2 ks
cibuľa
1 ks
kurča
1 kg
údená klobáska
2 stonky
zeler
2 ks
zelená paprika
1 ks
paradajka
2 strúčiky
cesnak
2 stonky
tymian
3 litre
kurací vývar
2 ks
bobkový list
175 g
pikantná klobáska
2 hrnčeky
cuketa
1 PL
worčestrová omáčka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, tabasco

postup

1.
Všetky koreniny v hmoždiari poriadne popučíme a odložíme nabok. Všetky suroviny, ktoré je potrebné nakrájať nakrájame na menšie kúsky, paradajku zbavíme aj šupky a kurča rozporcujeme na menšie kúsky.
2.
Vo väčšom hrnci rozpálime masť alebo olej. Vsypeme doň múku a na strednom ohni miešame, aby sa zápražka nespálila. Keď je hnedá, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, miešame a po 10 minútach vmiešame mäso, ktoré tiež 10 minút opekáme. Pridáme na plátky nakrájané klobásky, zeleninu, tymián, kurací vývar a bobkový list.
3.
Gumbo privedieme k varu a na miernom ohni varíme asi 45 minút. Pokiaľ sa na povrchu nazbiera tuk, naberačkou ho odstránime. Potom pridáme cukety, worčestrovú omáčku, soľ, korenie, tabasco a na miernom ohni varíme ešte 45 minút.
4.
Odstránime bobkový list a servírujeme s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...