Kuracie gumbo s klobáskou
8
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
KL
zelerová soľ
1/4
KL
mletá červená paprika
1/4
KL
hrubozrnná soľ
1/4
KL
mleté čierne a nové korenie
1/4
KL
sušený cesnak
1/4
KL
sušená cibuľa
1/2
KL
kajenské korenie
Gumbo:
1
hrnček
masť alebo repkový olej
1
hrnček
múka
2
ks
cibuľa
1
ks
kurča
1
kg
údená klobáska
2
stonky
zeler
2
ks
zelená paprika
1
ks
paradajka
2
strúčiky
cesnaku
2
stonky
tymian
3
litre
kurací vývar
2
ks
bobkový list
175
g
pikantná klobáska
2
hrnčeky
cuketa
1
PL
worčestrová omáčka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, tabasco
postup
1.
Všetky koreniny v hmoždiari poriadne popučíme a odložíme nabok. Všetky suroviny, ktoré je potrebné nakrájať nakrájame na menšie kúsky, paradajku zbavíme aj šupky a kurča rozporcujeme na menšie kúsky.
2.
Vo väčšom hrnci rozpálime masť alebo olej. Vsypeme doň múku a na strednom ohni miešame, aby sa zápražka nespálila. Keď je hnedá, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, miešame a po 10 minútach vmiešame mäso, ktoré tiež 10 minút opekáme. Pridáme na plátky nakrájané klobásky, zeleninu, tymián, kurací vývar a bobkový list.
3.
Gumbo privedieme k varu a na miernom ohni varíme asi 45 minút. Pokiaľ sa na povrchu nazbiera tuk, naberačkou ho odstránime. Potom pridáme cukety, worčestrovú omáčku, soľ, korenie, tabasco a na miernom ohni varíme ešte 45 minút.
4.
Odstránime bobkový list a servírujeme s ryžou.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.