Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bezlepkové jarné cupcakes s fialkami

ingrediencie

125 g
HERA maslová
3 ks
vajce
100 g
mrkva
180 g
bezlepkové ovsené vločky
80 g
trstinový cukor
1 ČL
prášok do pečiva

Krém:

250 g
tvaroh
100 g
HERA maslová
150 g
trstinový cukor
trochu
fialková aróma
hrstí
fialky alebo iné jedlé kvety

postup

Preneste si jar na tanier! S jedlými fialkami si razom urobíte príjemný jarný deň.

1.
Heru rozpusťte. V miske robota vyšľahajte spolu s vajcami a cukrom do hladkej zmesi. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu.
2.
Polovicu ovsených vločiek rozmixujte na jemnú zmes. Pomôže vám s tím kvalitný mixér. Druhú polovicu vločiek nechajte vcelku. Obe zmesi vločiek zmiešajte a primiešajte k nim tiež prášok do pečiva.
3.
Obe pripravené časti spojte v jedno cesto. Rozdeľte ho do papierových formičiek na cupcakes. Z tohto množstva cesta pripravíte 12 kúskov.
4.
Pečte na 170 °C asi 30 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.
5.
Trstinový cukor na krém rozmixujte v kvalitnom mixéri, aby bol jemný ako práškový cukor. Vyšľahajte so zmäknutým tukom. Pridajte tvaroh. Ak máte fialkovú arómu, pridajte pár kvapiek.
6.
Krémom ozdobte vychladené korpusy a každý cupcake ozdobte jedlým kvietkom – ideálne fialkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?