Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tapiokové cupcaky s chia tvarohom

ingrediencie

250 g
tapioková múka
100 g
mandľová múka
1 ČL
prášok do pečiva
3 ks
vajce
100 g
trstinový cukor
125 g
HERA maslová
10 ks
liči

Krém:

500 g
polotučný tvaroh
2 PL
chia semienka
3 PL
lemon curd (citrónový krém)

Na dozdobenie:

hrstí
kivi
podľa chuti
čokoládové tyčinky

postup

A keďže fantázii sa pri pečení medze nekladú, okoreňte vaše dobroty exotickými ingredienciami a pripravte pre svojich blízkych nevšedné a ľahké sladké pokušenia.

1.
Ak mandľovú múku nezoženiete v obchode, jednoducho si ju vyrobíte doma, stačí najemno zomlieť mandle. Premiešajte ju s tapiokovou múkou a práškom do pečiva.
2.
Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte rozpustenú Heru a premiešajte. Spojte suchú a tekutú časť dohromady a vypracujte cesto. Pridajte nakrájané liči. Ideálne sú z konzervy, pretože sú už vykostené. Navyše môžete do cesta pridať 50 ml šťavy z konzervy (nie je to ale nutné).
3.
Naplňte zmesou papierové košíčky a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C. Bude to trvať 25 -30 minút. Nechajte vychladnúť a ozdobte krémom.
4.
Tvaroh dajte do misky spolu s chia semienkami a lemon curd - citrónovým krémom. Ten kúpite v predajniach s pochúťkami z Anglicka alebo pripravíte doma podľa receptu, ktorý určite nájdete na internete. Miesto lemon curd môžete použiť i citrónovú alebo pomarančovú marmeládu.
5.
Vymiešajte ručne metličkou na hladký krém, ktorým vyzdobte košíčky. Krém ozdobte plátkami kivi a čokoládovými tyčinkami. Pre deti môžete z týchto surovín vyskladať motýliky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...
čokoládový koláč
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoláda, čokoláda a ešte raz čokoláda. Vybrali sme pre vás najlepšie čokoládové koláče.