Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohovy puc-puc

15
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok
150 g
práškoví cukor
250 g
palmarín
plnka:
1 ks
žĺtko
200 ks
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
jemný tvaroh
4 ks
žĺtok
4 ks
bielok
podľa chuti
vyžmýkaní citrón
4 PL
kakao

postup

Je to jednoduchý recept na akukoľvek príležitosť, my si hp zvykneme piecť skoro každú nedelu, je to dobrôtka ktorú ma naučila stara mama,názov puc-puc dala mija dcérka keď sa učila rozpravat pochutnáme si na nom celaaa rodina(dokažeme ho zjesť za cca 4-5 hod.) Vrelo odporučam

1.
Vymiesime cesto, rozdelíme na polku a dáme do chladničky ( 10min) Medzitým si pripravíme plnku: tvaroh, práškový cukor, žĺtka, vyžmykani citrón, vanilkový cukor. Z bielkov si vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do plnky(môzžte do snehu priliať 1PL vaječného likeru-podľa chuti)
2.
Plech si vymastíme a vysypeme múkou, alebo dáme papier na pečenie, polku cesta na plech nastrúhame. Rozotrieme tvarohovú plnku a na plnku znova nadtruháme druhú polovicu cesta. Pečieme na 180 stupňov 40 minút.
3.
A puc-puc je hotový, dobrú chuť Vám prajem :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
mama21
12.11.2016 15:40 | |
+0 -0
Dnes sme ho piekli ...a je výborný :-)
natala876
9.5.2016 19:02 | |
+1 -0
ja nie som si ista ...ale kde je vajce do cesta nejde???
janatomaskovicova
2.3.2016 21:00 | |
+10 -17
Toľko pravopisných chýb som v recepte ešte nevidela,ani nemám chuť ten koláč vyskúšať.....
Matusiq555
17.4.2016 12:56 | |
+10 -1
:-D Jana nemám na teba slov :-D kvôli chybám????
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...