Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčové na víne s polentou

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
kukuričná krupica
1 liter
voda
1 KL
morská soľ
20 g
maslo
600 g
bravčová penenka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 plátky
maslo
60 ml
červené víno

postup

1.
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ,maslo a kukuričnú krupicu. Zmes privedieme k varu a na miernom ohni varíme do zhustnutia cca 10 minút. Výsledkom bude hustá kaša, ktorú natrieme do menšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na 5 minút ju hodíme do rúry pod gril a nakrájame na menšie kúsky.
2.
Bravčovú panenku nakrájame na kúsky. Dochutíme ju soľou, korením a opečieme v panvici na rozpálenom oleji veľmi rýchlo, aby sa zatiahla. Uložíme ju do zapekacej misy, prilejeme výpek, víno, trošku vodu a cca 20 minút mäso ešte pečieme v rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...