Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčové na víne s polentou

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
kukuričná krupica
1 liter
voda
1 KL
morská soľ
20 g
maslo
600 g
bravčová penenka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 plátky
maslo
60 ml
červené víno

postup

1.
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ,maslo a kukuričnú krupicu. Zmes privedieme k varu a na miernom ohni varíme do zhustnutia cca 10 minút. Výsledkom bude hustá kaša, ktorú natrieme do menšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na 5 minút ju hodíme do rúry pod gril a nakrájame na menšie kúsky.
2.
Bravčovú panenku nakrájame na kúsky. Dochutíme ju soľou, korením a opečieme v panvici na rozpálenom oleji veľmi rýchlo, aby sa zatiahla. Uložíme ju do zapekacej misy, prilejeme výpek, víno, trošku vodu a cca 20 minút mäso ešte pečieme v rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...
medovníky
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Aké by to boli vianoce bez voňavých medovníkov. Hľadáte, podľa ktorého receptu upiecť tie ozaj dobré medovníky? Vybrali...