Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčové na víne s polentou

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
kukuričná krupica
1 liter
voda
1 KL
morská soľ
20 g
maslo
600 g
bravčová penenka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 plátky
maslo
60 ml
červené víno

postup

1.
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ,maslo a kukuričnú krupicu. Zmes privedieme k varu a na miernom ohni varíme do zhustnutia cca 10 minút. Výsledkom bude hustá kaša, ktorú natrieme do menšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na 5 minút ju hodíme do rúry pod gril a nakrájame na menšie kúsky.
2.
Bravčovú panenku nakrájame na kúsky. Dochutíme ju soľou, korením a opečieme v panvici na rozpálenom oleji veľmi rýchlo, aby sa zatiahla. Uložíme ju do zapekacej misy, prilejeme výpek, víno, trošku vodu a cca 20 minút mäso ešte pečieme v rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...