Pridať recept

Bravčové na víne s polentou

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
kukuričná krupica
1 liter
voda
1 KL
morská soľ
20 g
maslo
600 g
bravčová penenka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2
maslo
60 ml
červené víno

postup

1.
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ,maslo a kukuričnú krupicu. Zmes privedieme k varu a na miernom ohni varíme do zhustnutia cca 10 minút. Výsledkom bude hustá kaša, ktorú natrieme do menšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na 5 minút ju hodíme do rúry pod gril a nakrájame na menšie kúsky.
 
2.
Bravčovú panenku nakrájame na kúsky. Dochutíme ju soľou, korením a opečieme v panvici na rozpálenom oleji veľmi rýchlo, aby sa zatiahla. Uložíme ju do zapekacej misy, prilejeme výpek, víno, trošku vodu a cca 20 minút mäso ešte pečieme v rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Bravčová panenka: 10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Vyberte si z tých najchutnejších receptov na populárnu bravčovú panenku.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.
polenta
Polenta - tradičné talianske jedlo
Polenta je kukuričná kaša v talianskom pojatí. Patrí medzi tradičné talianske jedlá tak isto ako pizza či...