Biskupský chlebík
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
maslo
200
g
práškový cukor
240
g
hladká múka
200
g
vajce
1/3
balíček
kypriaci prášok do pečiva
300
g
kandizované a sušené ovocie
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a primiešame žĺtky. Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, ktorý primiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, nakoniec aj sušené a kandizované ovocie.
2.
Formu vyložíme alobalom, vymastíme ju maslom a vysypeme múkou. Naplníme ju cestom, chlebík vložíme do rúry a pri teplote 175°C pečieme cca 45 minút. Môžeme ho aj prikryť, aby nám nezhnedol.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.