Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marlenka

12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

180 g
maslo
180 g
práškový cukor
6 PL
med
4 PL
smotana
1 ks
vajce
1 KL
kakao
450 g
hladká múka
1,5 KL
jedlá sóda

Krém:

250 g
maslo
1 konzerva
karamelové salko

Sirup:

2 PL
kryštálový cukor
50 ml
rum
150 ml
voda

postup

1.
Maslo, cukor, med, smotanu, vajce a kakao si dáme do misky a nad parou zmes šľaháme asi 5 minút. Pridáme do nej múku zmiešanú so sódou, cesto premiešame, prikryjeme a necháme 5 minút odstáť.
2.
Pripravíme si 5 papierov na pečenie. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí, z ktorých vyvaľkáme pláty, ktoré vykrojíme do tvaru kruhu pomocou formy na pečenie. Ak sa s cestom zle pracuje, pomúčime ho. Kruhy ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie, zo zvyšného cesta urobíme len takú placku, bude slúžiť ako mrvenička na vrch.
3.
Kruhy pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 4 minúty. Maslo si vyšľaháme do peny, primiešame karamelové Salko a vymiešame hladký karamelový krém. Ak nemáme karamelové Salko, stačí to normálne dve hodiny variť pod vodou.
4.
V miske si zmiešame kryštálový cukor, vodu a rum. Týmto sirupom budeme jednotlivé pláty cesta polievať.
5.
Vezmeme prvý plát cesta, ktorý uložíme na podnos a pokvapkáme ho sirupom. Potrieme ho časťou krému, vezmeme ďalší plát cesta, ktorý potrieme sirupom aj zospodu, vrchu a prichádza na rad opäť krém. Takto pokračujeme ďalej. Posledný plát cesta potrieme sirupom, zvyšným krémom potrieme vrch ale aj boky torty.
6.
Zvyšné cesto rozmrvíme v rukách a posypeme ním celú Marlenku. Odložíme ju stuhnúť do chladničky aspoň cez noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...