Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokomakový RAW muffin bez pečenia

ingrediencie

Čokoláda

3 PL
kakaové maslo
3 PL
raw kakao
6 PL
javorový sirup
1 PL
pomarančová šťava

Koláčik

6 PL
namočený mak
6 PL
namletý ľan
1 ks
medjoool datľa
1 ČL
kokosový olej
1 PL
kakaové maslo
1 ks
jablko
2 ks
sušená slivka
štipiek
škorica
trochu
namočené mandle na zahustenie

postup

Nie som si celkom istá, či sa tento jednohubkový koláčik môže nazývať muffinom. Ale, je v košíčku a tak som ho takto zatiaľ nazvala. Tento koláčik je úplne ekologický. Neminula som naň papier (košíček) a silikónová formička je vďaka ingredienciám po ich zjedení takmer čistá, v umývačke sa zvezie s ostatným riadom. Ingrediencie sú v štýle „raw“, teda surové ako ich príroda stvorila. A nemusíte sa striktne držať receptu, namixovať si koláčik môžete podľa toho, čo máte doma. Manažérka jednej z bratislavských škôlok ma poprosila o prípravu receptu na jednu detskú párty. Koláčiky mali byť bez cukru a sladidiel, lepku a laktózy. Mohlo v nich byť ovocie. A mali mať muffinový tvar. Aj košíček. No, šuhajdy sa mi zdali moc obyčajné i keď sa dajú pripraviť aj v „raw“ forme. A tak vzniklo toto a chutilo aj doma našim deťom aj v škôlke na testingu. Naviac, dostala som testovací balík od „krežákov“ a tak bolo pre mňa výzvou skúsiť kokosový tuk, kakao, kakaové maslo, kokosový cukor. Samé dobroty a obstáli na jednotku. V maku a mandliach je vysoký obsah vápnika, pre rast detí je veľmi dôležitý. Ľan pôsobí dobre na peristatiku a v ovocí je vláknina, ktorá ľanu ešte viac pomôže pri trávení.

1.

Mak a mandle namočíme zvlášť cca 4h pred začatím procesu. Zlejeme z nich vodu a premyjeme ich. Ľan namáčať netreba, ale mlieť ho zomeľte tesne pred použitím.

2.

Jablko nemusíte šúpať, ale postrúhajte ho na mrkvovom strúhači. Takto pripravené ingrediencie každú zvlášť vymixujeme. Z maku si môžete časť nechať a vmiešať ho kvôli štruktúre do zomletého.

3.

Teraz vhoďte do mixéra všetky ingrediencie a vymixujte ich. Rukami tvarujte do košíčkov koláčiky. Polejte horúcou čokoládou a ozdobte mandľou, alebo podľa chuti -ja som pridala aj drvené konopné jadierka, lebo chutia ako oriešky. Nech majú decká aj bielkoviny :)

4.

TIP: na týchto koláčikoch je fajn to, že pri redšej konzistencii môžete dochutiť ľanom, alebo sušenými slivkami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...
čokoládový koláč
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoláda, čokoláda a ešte raz čokoláda. Vybrali sme pre vás najlepšie čokoládové koláče.