Pridať recept

FOTORECEPT: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou

Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

225 g
špaldová múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
150 g
cukor
250 g
banán
80 g
datle
150 g
maslo
2 PL
med
1 KL
vanilkový extrakt
4 ks
vajce
ks
ríbezľový džem
ks
šľahačka na ozdobenie

poleva

220 g
cukor
80 ml
voda
80 g
smotana na šľahanie
2 PL
tmavý rum

postup

1.
Múku zmiešame s cukrom a kypriacim práškom do pečiva.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Vajcia rozmiešame metličkou a pridáme odkôstkované a nasekané čerstvé datle spolu s popučenými banánmi.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Pridáme maslo a múku zmiešanú s cukrom a kypriacim práškom. Túto zmes vylejeme do silikónovej formy s priemerom 20 cm a pečieme pri teplote 140 stupňov 65 minút. Po upečení nechajte 10 minút vychladiť vo forme a potom cesto vyklopte.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Zatiaľ čo sa bude piecť korpus, urobíme si polevu. Do hrnca dáme cukor a 80 ml vody a na jemnom plameni za stáleho miešania zahrievame, až sa cukor rozpustí. Privedieme k varu a potom bez miešania jemne karamelizujeme 9-10 minúť (získame svetlý karamel).
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Hrniec s karamelom dajte preč zo sporáka a opatrne vlejte smotanu na šľahanie (ktorá musí byť izbovej teploty) a rum.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Potom vráťte naspäť na sporák a miešajte kým sa karamel rozpustí. Nechajte vychladiť.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Upečený korpus potrieme džemom (ja som použila ríbezľový) a potrela vrch šľahačkou.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Na úplný záver polejeme celý vrch vychladnutou polevou. Dobrú chuť!
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať