Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátové palacinky

8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
Emco jemné ovsené vločky
250 ml
mlieko
100 g
čerstvý špenát
2 ks
vajce
soľ

Plnka

250 g
tvaroh
100 g
syr Feta
1 konzerva
sušené paradajky
1 balíček
slnečnicové semienko

postup

Palacinky na slano pre milovníkov zdravého jedla

1.
Ovsené vločky zalejeme mliekom a necháme pár minút bobtnať. Pridáme soľ, vajcia a špenát. Všetko rozmixujeme na hladkú hmotu, podľa potreby pridáme mlieko alebo vločky tak, aby vzniklo mierne husté cesto. Na stredne rozpálenú panvicu nalejeme primerané množstvo cesta, rozotrieme po celej ploche panvice a smažíme po obidvoch stranách.
2.
Palacinky potrieme zmesou našľahaného tvarohu a syra Feta, posypeme kúskami sušených paradajok a posypeme slnečnicovými semienkami. Zavinieme, prekrojíme na polovicu a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...