Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Oškvarkový kváskový chlieb

ingrediencie

80 g
ražný kvások (40 g celozrnná ražná múka 40 g voda, 1 čl kvásku)
290 g
pšeničná chlebová múka
100 g
celoznná hladká pšeničná múky
70 g
celozrnná ražná múka
30 g
mleté škvarky
7 g
soľ
2 PL
ľanové semienka
285 g
vody

postup

1.
Zamiešať kvások a nechať 12 hodín stáť
2.
Zmiešať múku, vodu, škvarky, semienka a pripravený kvások a zamiesiť cesto. Pridať soľ a znovu zamiesiť. Nechať 2 hodiny odpočívať, počas tohto času aspoň raz cesto preložiť.
3.
Stočiť chlieb do ošatky a nechať odpočívať 2 až 2,5 hodiny.
4.
Nahriať trúbu s plechom na 250 stupňov. Vykysnutý chlieb dať rovno na horúci plech a postriekať vodou. Piecť 10 minút.
5.
Znížiť teplotu na 200 stupňov a piecť dalších 20 až 30 minút, kým chlieb zospodu na poklep neznie duto.
6.
Nechať aspoň dve hodiny chladnúť na mriežke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivkové guľky
Slivky sú famózne nie len v koláčoch!
Slivky sú famózne nie len v koláčoch!
Slivková sezóna je v plnom prúde. Ak už ste prejedený slivkových koláčov, máme pre vás skvelé recepty na tradičné...
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...