Oškvarkový kváskový chlieb
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
ražný kvások (40 g celozrnná ražná múka 40 g voda, 1 čl kvásku)
290
g
pšeničná chlebová múka
100
g
celoznná hladká pšeničná múky
70
g
celozrnná ražná múka
30
g
mleté škvarky
7
g
soľ
2
PL
ľanové semienka
285
g
vody
postup
1.
Zamiešať kvások a nechať 12 hodín stáť
2.
Zmiešať múku, vodu, škvarky, semienka a pripravený kvások a zamiesiť cesto. Pridať soľ a znovu zamiesiť. Nechať 2 hodiny odpočívať, počas tohto času aspoň raz cesto preložiť.
3.
Stočiť chlieb do ošatky a nechať odpočívať 2 až 2,5 hodiny.
4.
Nahriať trúbu s plechom na 250 stupňov. Vykysnutý chlieb dať rovno na horúci plech a postriekať vodou. Piecť 10 minút.
5.
Znížiť teplotu na 200 stupňov a piecť dalších 20 až 30 minút, kým chlieb zospodu na poklep neznie duto.
6.
Nechať aspoň dve hodiny chladnúť na mriežke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.