Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Oškvarkový kváskový chlieb

ingrediencie

80 g
ražný kvások (40 g celozrnná ražná múka 40 g voda, 1 čl kvásku)
290 g
pšeničná chlebová múka
100 g
celoznná hladká pšeničná múky
70 g
celozrnná ražná múka
30 g
mleté škvarky
7 g
soľ
2 PL
ľanové semienka
285 g
vody

postup

1.
Zamiešať kvások a nechať 12 hodín stáť
2.
Zmiešať múku, vodu, škvarky, semienka a pripravený kvások a zamiesiť cesto. Pridať soľ a znovu zamiesiť. Nechať 2 hodiny odpočívať, počas tohto času aspoň raz cesto preložiť.
3.
Stočiť chlieb do ošatky a nechať odpočívať 2 až 2,5 hodiny.
4.
Nahriať trúbu s plechom na 250 stupňov. Vykysnutý chlieb dať rovno na horúci plech a postriekať vodou. Piecť 10 minút.
5.
Znížiť teplotu na 200 stupňov a piecť dalších 20 až 30 minút, kým chlieb zospodu na poklep neznie duto.
6.
Nechať aspoň dve hodiny chladnúť na mriežke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...