Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šunkové kvietky z kysnutého cesta

6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 g
maslo
1 ks
žĺtok
1/2 kocka
droždie
1 cl
soľ

Náplň:

šunka
paradajková pasta
syr tvrdý
sezamové semienka

postup

z jedného cesta môžete urobiť viac druhov pečiva - stačí sa len pohrať...

1.
do misky dáme kvasnice a vlažnú vodu, vidličkou dobre rozmiešame, pridáme preosiatu múku, zmäknuté maslo, žĺtok a soľ... vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme vykysnúť
2.
cesto vyvaľkáme na celkom tenko a vykrajujeme kolieska podľa veľkosti šunky, každé koliesko potrieme paradajkovou pastou, položíme koliesko šunky a zakryjeme kolieskom cesta... kolieska narežeme smerom do stredu a každú časť prehneme-otočíme... otáčame buď k sebe alebo od seba - vznikne kvietok, alebo otáčame len jedným smerom - vznikne vrtuľka
3.
kvietky potrieme vajíčkom, posypeme syrom, semienkami a uložíme na plech, necháme podkysnúť
4.
pečieme vo vyhriatej rúry na 220°C asi 10-15 minút podľa veľkosti koliesok
5.
z tohto cesta môžeme urobiť pletenky, uzle, rožky... posypané semienkami, syrom a pod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...