Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šunkové kvietky z kysnutého cesta

6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 g
maslo
1 ks
žĺtok
1/2 kocka
droždie
1 cl
soľ

Náplň:

šunka
paradajková pasta
syr tvrdý
sezamové semienka

postup

z jedného cesta môžete urobiť viac druhov pečiva - stačí sa len pohrať...

1.
do misky dáme kvasnice a vlažnú vodu, vidličkou dobre rozmiešame, pridáme preosiatu múku, zmäknuté maslo, žĺtok a soľ... vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme vykysnúť
2.
cesto vyvaľkáme na celkom tenko a vykrajujeme kolieska podľa veľkosti šunky, každé koliesko potrieme paradajkovou pastou, položíme koliesko šunky a zakryjeme kolieskom cesta... kolieska narežeme smerom do stredu a každú časť prehneme-otočíme... otáčame buď k sebe alebo od seba - vznikne kvietok, alebo otáčame len jedným smerom - vznikne vrtuľka
3.
kvietky potrieme vajíčkom, posypeme syrom, semienkami a uložíme na plech, necháme podkysnúť
4.
pečieme vo vyhriatej rúry na 220°C asi 10-15 minút podľa veľkosti koliesok
5.
z tohto cesta môžeme urobiť pletenky, uzle, rožky... posypané semienkami, syrom a pod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...