Pridať recept

Čokoládové soufflé

ingrediencie

20 g
škrob
200 ml
mlieko
200 g
kvalitná horká čokoláda
4 ks
vajce
150 g
práškový cukor
trochu
maslo na vymastenie formy

postup

1.
V mlieku rozmiešame škrob a zmes vlejeme do hrnca, akonáhle zmes pripomína jogurt, pridáme rozlámanú čokoládu, žĺtky a miešame dohladka. Zmes odstavíme a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Formičky vymastíme maslom, naplníme čokoládovou zmesou až po okraj. Formičky uložíme do hlbšieho plechu s vodou. Pečieme pri teplote 125°C s horúci vzduch s grilom 15 minút, potom ich vyberieme z vody, teplotu zvýšime na 200°C a pečieme, dokým sa soufflé nenadvihne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať