Pridať recept

Soufflé s ovocím

ingrediencie

4 ks
vajce
40 g
hladká múka
120 g
cukor
250 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
práškový cukor
100 g
maliny

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň vmiešame preosiaty práškový cukor. V miske nad parou vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme mlieko, múku a miešame, dokým nebude zmes hustá. Odstavíme ju a zľahka vmiešame sneh z bielkov.
 
2.
Zmesou naplníme formičky alebo poháre vymastené maslom do 1/3, pridáme rozpučené ovocie, ktoré zalejeme zvyšnou zmesou. Pečieme pri teplote 175°C dokým soufflé nevybehne a nie je zlatisté.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať