Dvojfarebná bábovka
8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
cukor
150
g
maslo
4
ks
vajce
250
ml
mlieko
200
g
polohrubá múka
200
g
hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
balíček
vanilkový cukor
1
PL
kakao
postup
1.
Maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami do peny. Prilejeme mlieko, pridáme obe múky zmiešané s kypriacim práškom a nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov. Rozdelíme ho na dve polovice a jednu zafarbíme kakaom.
2.
Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou, naplníme ju bielym cestom a na vrch cik-cak nalejeme tmavé. Trošku ho špajdľou premiešame. Bábovku pečieme pri teplote 180°C.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.