Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáca pizza

8
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka
500 g
vlažná voda
50 g
droždie
70 ml
olej
20 g
soľ

postup

1.
Všetky suroviny na cesto spolu premiešame, vymiešame lepivé cesto, ktoré vložíme do olejom vymastenej misky, prikryjeme a necháme ho kysnúť.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí, z každej nám vyjde jedna okrúhla pizza. Ktorú potrieme paradajkovým pestom, posypeme syrom, obložíme, opäť posypeme syrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C cca 15 minút.
3.
Varianty: 1) paradajkový základ, syr, šunka, paradajky, opäť syr a bazalka. 2) paradajkový základ, syr, šunka, ananás a Niva. 3) paradajkový základ, syr, šunka, špenát, cibuľa, kyslá smotana a opäť syr. 4) Kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, syr a cibuľa. A mnohé iné.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...