Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mini žemličky - žabky

ingrediencie

250 g
múka hladká
250 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 ml
olej
1/2 kocka
droždie
1 ks
žĺtok
1/2 ČL
soľ

postup

milé pohostenie pre deti aj dospelých

1.
múky preosejeme, v mlieku rozpustíme droždie, pridáme olej (alebo maslo) a rozmiešame žĺtok, všetko vylejeme do preosiatej múky, osolíme a zamiesime cesto, prikryjeme a necháme kysnúť 1 až 2 hodiny
2.
vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrajujeme malé kolieska, priemer 2,5-3cm... z cesta si utrhujeme malé kúsky a vyformujeme z nich maličké guľky, to budú oči... ešte pridáme guličky čierneho korenia a potrieme vajcom
3.
ukladáme na plech, na pečiaci papier a pečieme na 220°C asi 8-10 minút
4.
upečené žabky necháme úplne vychladnúť, potom ich nakrojíme a plníme podľa chuti salámou, syrom, zeleninou, rôznymi nátierkami...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...