Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sviatočný obed

4
porcie
220
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie stehno
1 stonka
tymian
1 ks
cesnak, celá hlavička
1/2 KL
kmín
1 PL
med
podľa chuti
soľ

Kapusta:

1 ks
červená kapusta
2 PL
trstinový cukor
1 plátok
maslo
2 ks
cibuľa
200 ml
červené víno
2 ks
jablko
1/2 KL
kmín
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Kačacie stehná deň vopred očistíme, umyjeme a osušíme. Vložíme ich do pekáča, posypeme soľou, kmínom a tymianom. Pridáme cesnaky v šupke a takto pripravený pekáč vložíme prikrytý do chladničky.
2.
Na druhý deň stehná očistíme od prebytočného korenia, pekáč zakryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme cca 2-3 hodiny. Záleží od veľkosti, ak je potrebné, podlejeme ich troškou vody.
3.
Kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu nadrobno nasekáme a jablká nahrubo nastrúhame. V panvici s troškou masla necháme skaramelizovať cukor, pridáme cibuľu, trochu oleja, kapustu, všetko premiešame a zalejeme vínom. Kapustu chvíľu dusíme, pridáme jablká, soľ, korenie a kmín. Dusíme domäkka, hotovú kapustu dochutíme cukrom, soľou a korením.
4.
Kačacie stehná podávame s kapustou a knedľou, prípadne zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...