Pridať recept

Domáce klobásky

50
porcií
480
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 kg
bravčové pliecko a bôčik
2 kg
zadné hovädzie mäso
21 g
mleté čierne korenie
3,5 g
mletá červená paprika
154 g
soľ
7 g
cesnaku
7 g
mletý kmín
5 g
cukor
550 ml
voda

postup

1.
Bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Polovičku nahrubo a zvyšnú polovičku najemno. Hovädzie mäso nakrájame na malé kocky. Mäso nasolíme a odložíme na dva dni do chladničky.
 
2.
Cesnak olúpeme a prelisujeme. Hovädzie mäso najemno pomelieme a zmiešame s troškou vody a zmiešame ho s bravčovým mäsom. Pridáme k nemu všetky koreniny, zvyšnú vodu a všetko poriadne premiešame.
3.
Touto zmesou plníme klobásky do čriev a potom údime pri teplote 60°C cca 6 hodín.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...
Huspenina
Sviatočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...
Varíte párky správne? Na toto dávajte pozor!
Varíte párky správne? Na toto dávajte pozor!
Párky sú veľmi obľúbené a považujú sa za rýchle a jednoduché jedlo. V skutočnosti však nie je také...
Ako spoznáte dobré klobásy? Odborníčka upozorňuje na dôležitú vec, toto je ona!
Ako spoznáte dobré párky? Odborníčka upozorňuje na dôležitú vec, toto je ona!
Aj vy občas po nich v obchode siahnete? Názory na tento výrobok sa rozchádzajú. Pre niektorých sú základom,...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...