Pridať recept

Švédske mäsové guľky

ingrediencie

700 g
mleté bravčové mäso
1 ks
vajce
1 ks
žemľa
2 PL
vlažné mlieko
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1/4 KL
mletý muškátový oriešok
1 PL
petržlenová vňať
trochu
olej

postup

1.
Žemľu nakrájame na malé kocky a pokvapkáme ju mliekom. Mleté mäso zmiešame so žemľou, vajíčkom, zmes dochutíme soľou, korením, petržlenovou vňaťou a muškátovým orieškom.
 
2.
Guľky opečieme zo všetkých strán v panvici na rozpálenom oleji.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
2.9.2016 11:13 | |
+23 -5
U nas takym "svedskym gulkam" hovorime fasirky
Anonymný nick
2.9.2016 10:19 | |
+6 -2
Švédske mäsové gulky www.youtube.com/watch?v=bVLkxSSvegc
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Mäsové guľky
Na večeru: Zemiaky zapekané s mäsovými guľkami, smotanou a syrom
Keď máte chuť na poctivé mäsové guľky, skúste k nim miesto paradajkovej omáčky a cestovým pripraviť...
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a cestovinami z jednej panvice
Mäsové guľky, omáčka aj špagety z jednej panvice: Rýchle a vďačné jedlo, ktoré ušetrí čas i umývanie riadu (recept)
Kto by nezbožňoval mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a cestovinami? V tomto recepte vám ukážeme, ako túto...
Hovädzia polievka s mäsovými guľkami
Sýta, hovädzia polievka s mäsovými guľkami: Horúci obed či večera
Výborná polievka z vývaru a mäsových guličiek obohatená o paradajky a lahôdkovú kukuricu.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.