Pridať recept

Krémová pizza s cibuľkou a slaninou

Krémová pizza s cibuľkou a slaninou
Zdroj: Shutterstock‎
8
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka
500 g
vlažná voda
10 g
cukor
50 g
droždie
70 ml
olej
20 g
soľ

Plnka:

trochu
olej
2 ks
cibuľa
500 g
slanina
4 tégliky
kyslá smotana
4 strúčiky
cesnaku
2 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
300 g
strúhaný tvrdý syr

postup

1.
Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie. Kvások po 5 minútach zmiešame s ostatnými surovinami na cesto a vymiesime hladké nelepivé cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme hodinu kysnúť. Z tohto množstva urobíme 8 porcií.
 
2.
Slaninu nakrájame na kúsky a cibuľu nadrobno nakrájame. Smotanu dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, korením a mletým muškátovým orieškom.
3.
V panvici na troške oleja opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, pridáme k nej cibuľu a pražíme domäkka. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
4.
Cesto rozdelíme na 8 kúskov, z ktorých urobíme oválnu pizzu alebo na 4 kusy, ktoré rozprestrieme na plechy, vystlané papierom na pečenie. Pizzu potrieme smotanovou zmesou, posypeme syrom, slaninovo-cibuľovou zmesou a vložíme do rúry.
5.
Pečieme pri teplote 180°C cca 12 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať