Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáce maslo

ingrediencie

2 tégliky
smotana na šľahanie

postup

1.
Šľahačku nalejeme do mixéra a šľaháme, keď sa nám zdá, že je vyšľahaná neprestávame a šľaháme ďalej.
2.
Pripravíme si stierku, cedník, hrniec a papierové utierky. Maslo a začína oddeľovať od podmaslia. Zmes scedíme a maslo pomocou stierky vyberieme.
3.
Do misky nalejeme trochu studenej vody, pridáme maslo a krátko ho prešľaháme. Opäť ho scedíme, vyberieme a tento postup ešte raz zopakujeme.
4.
Potom už len maslo vyžmýkame, uložíme do formy a vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
komornik62
11.1.2017 08:10 | |
+0 -0
Môže to byť dobré, ale zdĺhavé a babravé.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...