Pridať recept

Domáce maslo

ingrediencie

2 tégliky
smotana na šľahanie

postup

1.
Šľahačku nalejeme do mixéra a šľaháme, keď sa nám zdá, že je vyšľahaná neprestávame a šľaháme ďalej.
 
2.
Pripravíme si stierku, cedník, hrniec a papierové utierky. Maslo a začína oddeľovať od podmaslia. Zmes scedíme a maslo pomocou stierky vyberieme.
3.
Do misky nalejeme trochu studenej vody, pridáme maslo a krátko ho prešľaháme. Opäť ho scedíme, vyberieme a tento postup ešte raz zopakujeme.
4.
Potom už len maslo vyžmýkame, uložíme do formy a vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
11.1.2017 08:10 | |
+0 -0
Môže to byť dobré, ale zdĺhavé a babravé.
Podobné články
Maslo alebo olej: Ktorý tuk je lepší na praženicu či volské oko?
Praženica na masle alebo na oleji? Na čom je lepšie pripravovať vajíčka a prečo
Praženie vajec – alebo jednoducho praženica, hemendex či volské oko – je jednou z najobľúbenejších metód...
Ako si urobiť domáce maslo?
Je to také jednoduché! Pripravte si domáce maslo z nepasterizovaného mlieka
Vyrobiť domáce maslo je veľmi jednoduché, napriek tomu na to často zabúdame. Postačí vám na to kvalitné...
Ghi maslo: Zdravšia verzia klasického masla, ktorú si jednoducho pripravíte doma
Ghi maslo: Zdravšia verzia klasického masla, ktorú si jednoducho pripravíte doma
Klasické maslo pozná každý z nás, ale ghee (ghi, ghí) už menej ľudí. Ak vás však zaujíma zdravá výživa,...
Maslo
Viete ako skladovať maslo mimo chladničky? Takto budete mať poruke vždy krásne roztierateľné maslo
Koľko krát ste už pred pečením či prípravou raňajkovej nátierky zabudli vytiahnuť maslo z chladničky?
Ingrediencie na vianočné pečenie
Už žiadne suché ani drobivé cesto! Tieto RADY zachránia vaše vianočné pečenie, kedy použiť maslo, olej, masť či margarín?
Tuky nemôžu chýbať v žiadnom koláči, reze, torte či dezerte. Pri pečení sú nevyhnutné ako nástroj...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Maslo mäkké behom pár sekúnd? Šikovný trik musíte poznať
Toto by vám nikdy nenapadlo! Maslo mäkké behom pár sekúnd? Šikovný trik musíte poznať
Žiadne čakanie, žiadna mikrovlnná rúra. Vďaka tomuto triku je ľadové maslo mäkké za krátky čas!