Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáce maslo

ingrediencie

2 tégliky
smotana na šľahanie

postup

1.
Šľahačku nalejeme do mixéra a šľaháme, keď sa nám zdá, že je vyšľahaná neprestávame a šľaháme ďalej.
2.
Pripravíme si stierku, cedník, hrniec a papierové utierky. Maslo a začína oddeľovať od podmaslia. Zmes scedíme a maslo pomocou stierky vyberieme.
3.
Do misky nalejeme trochu studenej vody, pridáme maslo a krátko ho prešľaháme. Opäť ho scedíme, vyberieme a tento postup ešte raz zopakujeme.
4.
Potom už len maslo vyžmýkame, uložíme do formy a vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
komornik62
11.1.2017 08:10 | |
+0 -0
Môže to byť dobré, ale zdĺhavé a babravé.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.