Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Úplne iné kysnuté koláče bez laktózy

ingrediencie

350 g
špaldová hladká múka
150 g
celozrnná špaldová hladká múka
250 ml
voda
30 g
čerstvé droždie
1,5 PL
cukor
1 PL
olej (ja som použila slnečnicový)
200 g
sójové maslo
1 KL
soľ
džem (v mojom prípade čučoriedkový)

postup

Život s alergiou na mliečnu bielkovinu nie je ľahký. Preto ponúkam recept, ktorý si môžu dovoliť aj ľudia s týmto obmedzením :) Samozrejme, ak mlieko môžete, sójové maslo sa môže nahradiť klasickým maslom ...

1.
Z trochu letnej vody, droždia a cukru spravíme kvások, približne to trvá 10 minút. Do preosiatej múky pridáme soľ, lyžicu oleja, a kvások. Postupne pridávame vodu podľa potreby (ja som dala cca 300 ml, závisí to od múky). Spracujeme vláčne cesto.
2.
Cesto vyvaľkáme na tenkú hrúbku. Naň nastrúhame polovicu masla a preložíme. Znovu rozvaľkáme, nastrúhame zvyšok masla a preložíme. Tretí raz rozvaľkáme a ďalej spracujeme podľa vlastnej vôle. Ja som spravila malé rožky plnené čučoriedkovým džemom, ale, samozrejme, fantácii sa medze nekladú :). Plnku môžete použiť akú len chcete. Napríklad orechovú, makovo-jablkovú .... Alebo si vytvarovať len čisté buchtičky (v mojom prípade malé tekvičky, ktoré vidno aj na fotografii).
3.
Koláčiky poukladáte na papierom vystlaný plech a necháte kysnúť hodinku.
4.
Rúru vyhrejete na 180 stupňov a pečiete koláčiky približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.