Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Úplne iné kysnuté koláče bez laktózy

ingrediencie

350 g
špaldová hladká múka
150 g
celozrnná špaldová hladká múka
250 ml
voda
30 g
čerstvé droždie
1,5 PL
cukor
1 PL
olej (ja som použila slnečnicový)
200 g
sójové maslo
1 KL
soľ
džem (v mojom prípade čučoriedkový)

postup

Život s alergiou na mliečnu bielkovinu nie je ľahký. Preto ponúkam recept, ktorý si môžu dovoliť aj ľudia s týmto obmedzením :) Samozrejme, ak mlieko môžete, sójové maslo sa môže nahradiť klasickým maslom ...

1.
Z trochu letnej vody, droždia a cukru spravíme kvások, približne to trvá 10 minút. Do preosiatej múky pridáme soľ, lyžicu oleja, a kvások. Postupne pridávame vodu podľa potreby (ja som dala cca 300 ml, závisí to od múky). Spracujeme vláčne cesto.
2.
Cesto vyvaľkáme na tenkú hrúbku. Naň nastrúhame polovicu masla a preložíme. Znovu rozvaľkáme, nastrúhame zvyšok masla a preložíme. Tretí raz rozvaľkáme a ďalej spracujeme podľa vlastnej vôle. Ja som spravila malé rožky plnené čučoriedkovým džemom, ale, samozrejme, fantácii sa medze nekladú :). Plnku môžete použiť akú len chcete. Napríklad orechovú, makovo-jablkovú .... Alebo si vytvarovať len čisté buchtičky (v mojom prípade malé tekvičky, ktoré vidno aj na fotografii).
3.
Koláčiky poukladáte na papierom vystlaný plech a necháte kysnúť hodinku.
4.
Rúru vyhrejete na 180 stupňov a pečiete koláčiky približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.