Pridať recept

Slávnostné bábovičky

Bundt cakes on dark background and serving board
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

1 PL
kandizovaná pomarančová kôra
1 PL
škorica
1 KL
koriander
200 g
polohrubá múka
150 g
kryštálový cukor
8 PL
olej
2 ks
vaječný žĺtok
2 dl
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
kypriaci prášok

postup

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a mliekom. Pridáme sypké suroviny s kypriacim práškom a zamiešame. Do cesta zamiešame pomarančovú kôru, škoricu a koriander. Zamiešame a cesto vylejeme do formičiek. Pečieme 15 minút pri teplote 200 °C. Teplotu znížime na 150 °C a pečieme 30 minút.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať