Kysnuté koláče
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
80
g
maslo
50
g
práškový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
1
PL
citrónová kôra
250
ml
mlieko
30
g
droždie
1
KL
kryštálový cukor
Maková plnka:
60
g
mletý mak
30
g
cukor
trochu
horúce mlieko
Tvarohová plnka:
250
g
tvaroh
1
ks
vaječný žĺtok
50
g
práškový cukor
podľa chuti
lekvár
Ostatné:
2
ks
žĺtok na potretie
postup
1.
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, cukor a kvások necháme vykysnúť. Maslo, cukor, žĺtky a citrónovú kôru vymiešame. Pridáme kvások a nakoniec múku. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť.
2.
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrojíme z neho koláčiky, ktoré potrieme buď makovou alebo tvarohovou plnkou, žĺtkom a uložíme na plech.
3.
Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C do zlatista cca 20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.