Pridať recept

Kysnuté koláče

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

80 g
maslo
50 g
práškový cukor
2 ks
vaječný žĺtok
1 PL
citrónová kôra
250 ml
mlieko
30 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor

Maková plnka:

60 g
mletý mak
30 g
cukor
trochu
horúce mlieko

Tvarohová plnka:

250 g
tvaroh
1 ks
vaječný žĺtok
50 g
práškový cukor
podľa chuti
lekvár

Ostatné:

2 ks
žĺtok na potretie

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, cukor a kvások necháme vykysnúť. Maslo, cukor, žĺtky a citrónovú kôru vymiešame. Pridáme kvások a nakoniec múku. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť.
 
2.
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrojíme z neho koláčiky, ktoré potrieme buď makovou alebo tvarohovou plnkou, žĺtkom a uložíme na plech.
3.
Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C do zlatista cca 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Milované moravské koláče v
Milované moravské koláče v 3 troch vynikajúcich verziách
Tradičné koláčiky, ktoré predstavujú prechod medzi pečenými buchtami a valašským frgálom.
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Poctivé moravské koláče: 15 receptov na koláčovú klasiku z Moravy
Poctivé moravské koláče: 15 receptov na koláčovú klasiku z Moravy
Voňavé kysnuté cesto, sladká plnka a bohatá posýpka sú charakteristické pre tradičné moravské koláče,...