Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládový koláč s hruškami

5
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
maslo
3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
2 PL
kakao
60 g
kvalitná horká čokoláda
260 g
polohrubá múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
125 ml
smotana na šľahanie
5 ks
hruška
1/2 ks
citrón

postup

1.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na väčšie kusy. Vložíme ich do vody s citrónovou šťavou.
2.
Práškový cukor vyšľaháme s maslom do peny, pridáme vajíčka a rozpustenú už vychladnutú čokoládu. Primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec prilejeme smotanu a vymiešame hladké cesto.
3.
Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou, naplníme cestom, do ktorého uložíme hrušky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...