Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládový koláč s hruškami

5
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
maslo
3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
2 PL
kakao
60 g
kvalitná horká čokoláda
260 g
polohrubá múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
125 ml
smotana na šľahanie
5 ks
hruška
1/2 ks
citrón

postup

1.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na väčšie kusy. Vložíme ich do vody s citrónovou šťavou.
2.
Práškový cukor vyšľaháme s maslom do peny, pridáme vajíčka a rozpustenú už vychladnutú čokoládu. Primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec prilejeme smotanu a vymiešame hladké cesto.
3.
Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou, naplníme cestom, do ktorého uložíme hrušky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.