Pridať recept

Zemiakové pirohy s mäsovou plnkou

Zemiakové pirohy s mäsovou plnkou
Zdroj: Shutterstock‎
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
zemiaky uvarené v šupke
trochu
hrubá múka
300 g
mleté mäso
1 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1/2 KL
mletý kmín
1 PL
petržlenová vňať
1 ks
cibuľa
100 g
slanina
trochu
olej

postup

1.
Nadrobno nakrájanú šalotku opečieme v panvici na oleji spolu s cesnakom. Pridáme mleté mäso, ktoré dochutíme soľou, korením, kmínom a opečieme ho domäkka. Odstavíme ho, vmiešame petržlenovú vňať a necháme vychladnúť.
 
2.
Vychladnuté zemiaky olúpeme, postrúhame, dochutíme soľou a pridáme toľko múky, aby sme vypracovali tuhšie nelepivé cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme ho neho kolieska.
3.
Tie naplníme plnkou, preložíme a okraje poriadne uzavrieme. Pirohy uvaríme vo vriacej slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové (cca 8 minút). Podávame ich s opečenou cibuľkou a slaninkou na oleji.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...