Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátová polievka

ingrediencie

500 ml
voda
1 kocka
mäsový vývar
3/4 balíček
mrazený špenát
1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
300 ml
smotana na šľahanie
1 ks
žĺtok
2 strúčiky
cesnak
soľ

postup

1.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vodou. Pridáme kocku vývaru a necháme prevrieť.
2.
Do základu vložíme mrazený špenát a osolíme. Na miernom ohni povaríme, až sa špenát rozpustí a polievka zovrie. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a ochutíme ním polievku.
3.
Nakoniec polievku zjemníme smotanou a rozšľahaným žĺtkom.
4.
Náš tip: Polievku môžete podávať so stratenými vajcami alebo s chlebovými krutónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...