Pridať recept

Biele klobásky zapečené s paradajkami a bešamelom

Biele klobásky zapečené s paradajkami a bešamelom
Zdroj: Shutterstock‎
2
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
biele klobásky
4 ks
paradajka
50 g
maslo
600 ml
mlieko
50 g
hladká múka
1/4 KL
mletý muškátový oriešok
1 zväzok
pažitka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
V panvici si rozpustíme maslo a v miske zmiešame hladkú múku s mliekom. Túto zmes za stáleho miešania prilejeme k maslu a šľaháme. Zmes privedieme k varu, teplotu znížime a omáčku varíme asi 5 minút. Dochutíme ju soľou, korením, muškátovým orieškom a odstavíme.
 
2.
Do zapekacej misy uložíme klobásky, na ne napoly rozkrojené paradajky, zalejeme ich bešamelovou omáčkou a posypeme pažítkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať