Pridať recept

Cestoviny zapečené s pórom a slaninou

Cestoviny zapečené s pórom a slaninou
Zdroj: Shutterstock‎

ingrediencie

400 g
pór
200 g
cestoviny
20 g
maslo
100 ml
smotana na varenie
100 ml
mlieko
80 g
strúhaný tvrdý syr
100 g
slanina
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. To isté urobíme so slaninou. V hrnci privedieme k varu mierne osolenú vodu a 2 minúty v nej pór varíme. Potom ho vyberieme a ihneď ochladíme studenou vodou. Necháme ho poriadne odkvapkať.
 
2.
Slaninu opečieme v panvici na troške oleja a cestoviny pripravíme podľa návodu na obale. Scedíme ich, premiešame s pórom a slaninou.
3.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme smotanu, mlieko a strúhaný syr. Omáčku varíme, dokým sa syr úplne nerozpustí, dochutíme ju soľou a korením.
4.
Cestoviny navrstvíme do vymastenej zapekacej misy, prelejeme ich omáčkou, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a zapekáme asi 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať