Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Muffinový koláč

6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

220 g
múka polohrubá
100 g
cukor
4 PL
kakao
1/2 balíček
prášok do pečiva
125 ml
olej
170 ml
mlieko
2 ks
vajce

Cesto bledé:

2 šálky
múka polohrubá
1 šálka
cukor
1/2 balíček
prášok do pečiva
1/2 šálka
olej
1 šálka
mlieko
2 ks
vajce

Ostatné:

jahodový džem

postup

Muffiny trochu inak...

1.

Obe cestá sú na muffiny, použiť môžete len vážený alebo len šálkový (1 šálka= 250ml) recept a na tmavé cesto pridať kakao. Zmiešame všetky suché suroviny a zvlášť všetky mokré suroviny. Potom mokré suroviny vmiešame do suchých a vymiešame hladké cesto. Miesto kakaa môžeme použiť rozpustenú čokoládu cca 150g.

2.

Cesto vylejeme do muffinkovej formy a dáme piecť na 190°C asi 15 - 20 minút.

3.

Muffinky necháme vychladnúť, nožíkom vyrežeme zo spodu muffiny koliesko a lyžičkou vydlabeme vnútro. Stred naplníme pikantným džemom, napr. jahodovým. Muffinku uzavrieme "štuplíkom" z cesta. Naplniť môžeme aj pudingom, nutelou, zmesou džemu, orechov a hrozienok...

4.

Rovnako ako tmavé cesto si pripravíme piškótové cesto, do chlebovej formy vylejeme cesto a postupne povtláčame upečené, naplnené muffiny.

5.

Pečieme na 170°C asi 40 - 45 minút, ja som v polovici pečenia zakryla formu alobalom.

6.

Mierne vychladnutý koláč vyklopíme z formy a dáme ho na mriežku vychladnúť. Vychladnutý môžeme poliať čokoládou, alebo inou polevou, alebo len pocukrovať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...