Pridať recept

Ryžový nákyp

ingrediencie

200 g
ryža
800 ml
mlieko
30 g
maslo
1 KL
soľ
120 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
1 KL
perníkové korenie
500 g
čerešne

postup

1.
Ryžu prepláchneme, scedíme vo väčšom hrnci zalejeme mliekom a na miernom ohni s maslom a soľou varíme asi 20 minút. Občas ju premiešame.
 
2.
V miske vyšľaháme žĺtky, perníkové korenie, polovicu práškového a vanilkový cukor. Túto vajíčkovú zmes vmiešame do takmer vychladnutej ryže. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame k ryži.
3.
Zapekaciu misu vymastíme maslom, uložíme naň polovicu ryže, čerešne, tie prikryjeme zvyšnou ryžou a nákyp vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryža
Ako sa varí dokonalá ryža: Overené pomery a časy varenia + chutné recepty
Ako vždy uvariť výbornú ryžu? Guľato-zrnná, dlhozrnná i natural ryža takto vždy vyjde perfektne.
Ryža
Chyba za chybou: Stavím sa, že ste doteraz ryžu vždy varili zle!
Ak si dnes kupujete ryžu len vo vrecúškach, už sa vyhýbate tajomstvu tohto malého zrnka: bez ohľadu na to, či...
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!