Pridať recept

Zemiakové guľky s makom

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky uvarené v šupke
60 g
kukuričný škrob
150 g
polohrubá múka
250 g
mletý mak
60 g
krupicový cukor
6 PL
mlieko
podľa chuti
práškový cukor
120 g
rozpustené maslo
trochu
soľ

postup

1.
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nastrúhame. Pridáme k nim kukuričný škrob, múku a vypracujeme tuhšie cesto.
 
2.
Do vriaceho mlieka nasypeme mak a krupicový cukor. Makovú plnku riadne premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame ho na štvorce. Na každý dáme lyžičku plnky a urobíme z neho guľku. Varíme ich vo vriacej mierne osolenej vode.
4.
Uvarené guľky vyberieme dierkovanou naberačkou, prelejeme ich maslom, posypeme práškovým cukrom zmiešaným s makom a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Tradičné slané jedlá zo zemiakového cesta
Lokše, knedličky, perky či gruľlovníky Milujeme všetci!
Mak
Toto sa stane, ak zjeme veľa maku! Môžeme sa otráviť?
Mak je bežne dostupná potravina v našich končinách. Napriek jeho širokému využitiu v kuchyni, má však aj...