Celozrnná bábovka
6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor
75
ml
voda
75
ml
olivový olej
250
ml
celozrnná polohrubá múka
6
PL
javorový sirup
1
hrsť
vlašské orechy
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
jablko
podľa chuti
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Postupne prilejeme vodu, olivový olej a javorový sirup.
2.
Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a orieškami. Nakoniec vmiešame postrúhané jablko.
3.
Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou a rúru vyhrejeme na 200°C. Formu naplníme pripraveným cestom. Bábovku pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ešte ďalších 25 minút.
4.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme ju z formy a posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.