Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Celozrnná bábovka

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
75 ml
voda
75 ml
olivový olej
250 ml
celozrnná polohrubá múka
6 PL
javorový sirup
1 hrsť
vlašské orechy
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
jablko
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Postupne prilejeme vodu, olivový olej a javorový sirup.
2.
Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a orieškami. Nakoniec vmiešame postrúhané jablko.
3.
Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou a rúru vyhrejeme na 200°C. Formu naplníme pripraveným cestom. Bábovku pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ešte ďalších 25 minút.
4.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme ju z formy a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...