Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Celozrnná bábovka

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
75 ml
voda
75 ml
olivový olej
250 ml
celozrnná polohrubá múka
6 PL
javorový sirup
1 hrsť
vlašské orechy
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
jablko
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Postupne prilejeme vodu, olivový olej a javorový sirup.
2.
Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a orieškami. Nakoniec vmiešame postrúhané jablko.
3.
Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou a rúru vyhrejeme na 200°C. Formu naplníme pripraveným cestom. Bábovku pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ešte ďalších 25 minút.
4.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme ju z formy a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...