Pridať recept

Celozrnná bábovka

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
75 ml
voda
75 ml
olivový olej
250 ml
celozrnná polohrubá múka
6 PL
javorový sirup
1 hrsť
vlašské orechy
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
jablko
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Postupne prilejeme vodu, olivový olej a javorový sirup.
 
2.
Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a orieškami. Nakoniec vmiešame postrúhané jablko.
3.
Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou a rúru vyhrejeme na 200°C. Formu naplníme pripraveným cestom. Bábovku pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ešte ďalších 25 minút.
4.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme ju z formy a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako urobiť barančeka, kulich a iné špeciality
Veľkonočné dobroty: Ako pripraviť barančeka, kulich, likérovú bábovku a iné špeciality
Veľkonočný víkend patrí aj finišovaniu s plánovaním jedálnička na slávnostné chvíle. Medzi tradičnými...
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Desať viac či menej tradičných receptov na obľúbenú bábovku.
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...