Pridať recept

Plnené kapustné listy

5
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
hlávková kapusta
60 g
ryža
trochu
olej
500 g
mleté bravčové pliecko
1 ks
vajce
1 KL
drvená rasca, mletá červená paprika
1/4 KL
mletý muškátový oriešok
1 ks
cibuľa
2 PL
paradajkový pretlak
200 ml
kyslá pochúťková smotana
1 PL
hladká múka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Celú kapustu vložíme do veľkého hrnca. Celú ju zalejeme mierne osolenej vodou a varíme asi 10 minút. Potom ju scedíme, vodu si odložíme a rozoberieme na jednotlivé listy.
 
2.
Hrubšiu časť listov vyrežeme. Ryžu uvaríme domäkka asi v 140 ml viacej vody.
3.
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, vychladnutou ryžou, paprikou, rascou a mletým muškátovým orieškom. Touto zmesou naplníme listy, zvinieme ich a uložíme do vymastenej zapekacej misy. pečieme ich prikryté v rúre vyhriatej na 190°C cca 25 minút.
4.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, 100 ml vody z kapusty a omáčku chvíľu dusíme. Prilejeme kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali s múkou. Omáčku dochutíme soľou, korením, prelejeme ňou kapustné listy a pečieme ich ešte 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...