Svieži burger
2
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
žemľa
240
g
mleté hovädzie mäso
1/2
KL
soľ
1/4
KL
mleté čierne korenie, mletá červená paprika, sušený cesnak, majorán
1
ks
zrelé avokádo
1
ks
paradajka
1/2
ks
limeta
4
lístky
šalát
2
PL
majolenka
2
PL
kečup
postup
1.
Mleté mäso dochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, sušeným cesnakom a majoránom. Zo zmesi vytvarujeme dve placky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.
2.
Žemle rozkrojíme, potrieme majolenkou a začneme vrstviť. Na spodnú časť dáme šalát, na plátky nakrájané avokádo pokvapkané limetovou šťavou, upečené mäso, opäť majolenku, kečup, šalát, paradajky a všetko zakryjeme druhou časťou žemle.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.