Pridať recept

Zapečený kaleráb

ingrediencie

8 ks
kaleráb
80 g
maslo
200 g
údené mäso
3 ks
vajce
2 PL
hladká múka
100 ml
mlieko
150 g
tvrdý strúhaný syr
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Kaleráby očistíme a pokrájame na väčšie kocky. V hrnci na roztopenom masle a troške vody ich dusíme asi 10 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané údené mäso, zmes dochutíme soľou, korením a po 5 minútach odstavíme.
 
2.
Preložíme ju do vymastenej zapekacej misy alebo misiek, zalejeme vajíčkami rozšľahanými s múkou a mliekom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C prikryté cca 15 minút.
3.
Potom misu odkryjeme, zmes posypeme syrom a ešte 10 minút zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať