Pridať recept

Hroznové rezy

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
maslo
1 PL
vaječný likér
100 g
práškový cukor
trochu
soľ
3 ks
vajce
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
150 g
polohrubá múka
60 g
krupicový cukor

Plnka:

400 ml
ovocný džús
400 g
červené hrozno
100 g
krupicový cukor
2 balíčky
červené tortové želé
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a so žĺtkami do peny. Pridáme vaječný likér, štipku soli, kypriaci prášok zmiešaný s múkou. Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 180°C ho upečieme.
 
2.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom dotuha. Koláč na chvíľu odložíme do chladničky stuhnúť.
3.
Hrozno umyjeme, osušíme, rozkrojíme a zbavíme jadierok. Do hrnca nalejeme ovocný džús, krupicový cukor, pridáme hrozno a zmes chvíľu povaríme. Pridáme tortové želé, zmes privedieme k varu a ihneď odstavíme.
4.
Trošku vychladnutou želatínovou zmesou prelejeme koláč, necháme ho vychladnúť a vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať