Pridať recept

Bublanina s hroznom

10
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
200 g
práškový cukor
300 g
polohrubá múka
1 PL
citrónová šťava
250 g
maslo
3 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 balíčky
vanilkový cukor
600 g
hrozno
2 KL
hrubá múka
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a so žĺtkami do peny. Primiešame citrónovú šťavu, vanilkový cukor, kypriaci prášok zmiešaný s múkou a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
 
2.
Hrozno umyjeme, osušíme, posypeme ho hrubou múkou a rozložíme na cesto. Bublaninu pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 30 minút.
3.
Upečenú ju necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bublanina v rôznych veľkostiach
Bublanina v rôznych veľkostiach: Aké množstvo ingrediencií potrebujete na váš plech?
Ak pečiete často, určite sa vám už stalo, že v recepte boli uvedené ingrediencie na väčší alebo menší...
Fantastická smotanová bublanina
Keď príde na letný koláč, máločo sa vyrovná jednoduchej bublanine.
Hit leta: Dierkovaný koláč
Letný hit: Dierkovaný koláč
Jednoduchý, rýchly a extra šťavnatý koláč, ktorý si okamžite zamilujete.
Patrí hrozno do chladničky?
Patrí hrozno do chladničky? Urobte túto vec a vydrží až 12 mesiacov!
A kam dávate hrozno vy? Patrí vôbec do chladničky?
Bezlepková bublanina
Najlepšie recepty na domáce bublaniny s ovocím
Letná klasika, ktorá nikdy neomrzí! Akú máte najradšej vy?
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...