Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovocná torta

10
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
100 g
mäkký tvaroh
2 PL
mlieko
150 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Krém:

500 g
syr Mascarpone
300 g
jemný tvaroh
1 téglik
smotana na šľahanie
150 g
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
podľa chuti
ovocie

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, tvarohom a mliekom. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
2.
Formu na tortu vymastíme maslom, vysypeme múkou, naplníme ju cestom a korpus pri teplote 180°C asi za 20 minút upečieme.
3.
Medzitým si pripravíme krém. V miske zmiešame mascarpone, tvaroh, tuhú šľahačku, kryštálový a vanilkový cukor. Krém si zatiaľ odložíme stuhnúť do chladničky.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť, potrieme ho krémom a vrch torty ozdobíme ovocím podľa chuti alebo sezóny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.