Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rýchly vegan obed - grilovaný zeler a polentová kaša

ingrediencie

1 ks
zeler
2 ks
mladá mrkva
200 g
polenta
50 g
slnečnicové semienka
400 g
špenát
1 ks
cesnak
6 PL
kokosový olej
3 PL
sezamový olej

postup

Fajný obed  rýchlo a výdatne. Tento náhodný recept si nás získal. Vyprázdňovali sme chladničku a našli sme v nej tri hlávky zeleru. Kúpil muž aj aj ja, a ja asi dva krát J Keďže na facebookovej stránke vediem projekt „40 dní bez mäsa“, zaviazala som sa každodenným príspevkom vegetariánskeho receptu. To by nebol problém, lebo ja mäso nejem a u nás doma sa len občas robí ryba, muž a naša staršia jedia mäso mimo domu. Akurát musím 40 dní vymyslieť vždy niečo nové. A to už taká „sranda „ nie je , ale aj pre mňa je to tvorivá výzva. A tak bez lepku a laktózy, ugrilovala som plátky zeleru. Na fotke to zmiatlo fanúšikov, nakoľko si mysleli, že je to camembertový syr J. Aby bolo jedlo na tanieri pekná a farebné doplnila som bielu žltou polentou, červenou mrkvou a zeleným špenátom. V každom z nich sú iné, pre telo prospešné látky.

1.
Zeler očistíme a nakrájame na kolieska cca na 0,5cm. Ruky si natrieme kokosovým tukom a zeler ním „obalíme“. Poukladáme na plech a dáme do rúry na gril. Zeler má byť len prehriaty, má byť mäkký, ale nie úplne. Taký na 200 C° je asi po 10 minútach. V závere k nemu prihodíme špenát a cesnak na 5 minút (niekde do kúta plechu).
2.
Po vytiahnutí z rúry (alebo aj panvice) zeler a špenát vložíme do teplej misy a prelejeme sezamovým olejom a posolíme. Mrkvu si pripravíme kým sa griluje zelenina. Ja mám takú škrabku -krájač, ktorou sa dajú nastrúhať julienne rezance (5mm). Teraz som ju videla aj v TV predávať odporúčam, je skvelá.
3.
Polentovú kašu si pripravíte paralelne s ostatným, do vody v pomere 2:1 k polente si dáte soľ a 1 PL kokosového tuku a jadierka slnečnice. Miešajte a po pár minútach kaša naboptná a môžete ju variť. Pri kukuričnej kaši treba byť opatrný. Rýchlo hustne, teda sa varí na miernejšom ohni aby neprihorela ale aj preto, aby sa vôbec uvarila.
4.
Kašu treba zjesť hneď , inak stuhne. Preto je vhodné, aby sa podávala na horúcom tanieri. Ak ste kaše uvarili viac, zvyšok vylejte na plech a môžete neskôr ugrilovať vykrojené tvary ako srdiečka či trojuholníky. Uskladnite ju zatiaľ v chladničke.
5.
TIP: Ak netrváte na vegánskej verzii, namiesto kokosového oleja použite pri varení maslo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Bejka3187
27.12.2016 12:31 | |
+0 -0
Uzasny recept :-) vyskusala som a nema to chybu. Dakujem za inspiraciu.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...