Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brokolicový nákyp

ingrediencie

1000 g
brokolica
100 ml
smotana na šľahanie
4 ks
vajce
ks
soľ
ks
vegeta
ks
strúhaný syr

postup

Brokolica na akýkoľvek spôsob je veľmi dobrá preto sa delím s receptom 😉 pečiem na plechu 10x7 cm

1.
Brokolicu si uvaríme a popučíme tak ako zemiakové pyré. V miske si rozbijem celé vajíčko a pridám k nemu ešte tri žĺtka. Vyšľahám vydličkou a od oka prilejem asi deci smotany,opäť vydličkou vyšľahám. Vlejem to do popúčenej brokolice a riadne zamiešam. Osolím,pridám lyžičku vegety a trošku pepru. Kto chce pridá aj nastrúhaný syr na jemno ale chutí výborne aj bez neho.
2.
Plech vyložíme papierom na pečenie tak aby nam trčal,pretože po upečení potrebujeme nákyp vytiahnuť.
3.
Vyhrejeme si rúru na 200stupňov. Brokolicovú zmes dáme rovnomerne na plech a pečieme 20minút.
4.
Medzi tým ako sa pečie si narežeme zemiaky a dáme variť. Vyšľaháme sneh z bielkov ktore nám ostali.
5.
Po 20tich minútach plech vyberieme,potrieme bielkom (snehom) a dopečieme ešte 10minút.
6.
Na záver vytiahneme nákyp z plechu (aby nenavlhol) a krojíme kúsky nožom namočeným v zimnej vode. Dobrú chuť
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.