Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnené zemiaky

ingrediencie

podľa chuti
uvarené zemiaky v šupke
1 ks
cibuľka
podľa chuti
suchá saláma alebo šunka
podľa chuti
korenie
podľa chuti
vajce
podľa chuti
nastrúhaný syr
trochu
maslo

postup

Výborná večera alebo rýchlejší obed oplatí sa vyskúšať

1.
Zemiaky uvarené v šupke rozdelíme na polovicu a opatrne vydlabeme. Ukladáme na plech pričom šupku pomastíme olejom aby bola chrumkavejšia.
2.
Trosšu rozpusteného masla pridáme ako prvé a tiež trošku osolíme.
3.
Najemno nakrájanú cibuľku a salámu/šunku na drobno vrstvujeme zemiak.
4.
Posýpeme postrúhaným syrom a vbijeme pomaličky vajíčko surové samozrejme.
5.
Koreníme ako volské oko. U nas je to peper,soľ a červená paprika.
6.
Dáme zapiecť do rury na 220 stupňov a sledujeme. Že je zemiak hotový zistíme podľa spraveného vajíčka.
7.
Niektoré zemiaky možme spraviť bez vajíčka a pri podávaní dať na vrch kyslú smotanu. Plátkový alebo postrúhany syr.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...